Oefening Staalt Spieren
De TurnSTERREN van gymverening O.S.S. Medemblik

Bo
Door mijn zus Linn werd ik ook enthousiast om op turnen te gaan. Omdat ik het zo goed deed bij de talententraining, mocht ik doorstromen naar het wedstrijdteam. Ik ben nu druk aan het oefenen op de koprol achterover met rechte armen.
Carlijne
Ik zit op turnen en op paardrijden. Dat vind ik heel leuk. Mijn droom is dat ik kan turnen op mijn paard. Dat zou een mooie combinatie zijn.
Damar
Ik zit op turnen omdat je er heel lenig van wordt. Ook leer je veel nieuwe leuke dingen. Juf Corine helpt me altijd als ik iets moeilijk vind, zoals op de brug.
Evy
We trainen sinds een paar weken in dit nieuwe turnpakje. Het mooiste aan het pakje vind ik alle mooie glitters. Het is gezellig op turnen. Er zijn veel leuke meiden.
Floortje
Eerst dacht ik dat turnen saai zou zijn. Je traint vaak op dezelfde toestellen. Dat is om steeds beter te worden. Doordat ik zoveel oefen, word ik ook echt steeds beter. Veel oefenen is dus helemaal niet saai.
Lindy
Sinds kort zit ik bij het wedstrijdteam. Ik train 2 keer in de week: op woensdag en vrijdag. Gitaarspelen vind ik ook leuk. Dat doe ik ook op woensdag. Eerst ga ik naar de gitaarles en daarna ga ik turnen.
Linn
Samen met mijn zusje Bo zit ik in het wedstrijdteam. We kunnen samen oefenen en zo worden we steeds leniger en sterker. Afgelopen jaar heb ik de flikflak en de flakflik geleerd. Ik ben blij dat ik dat nu goed kan.
Lynn
Vanaf mijn 3e zit ik al op turnen. Nu ben ik 8 jaar. Samen met mijn vriendinnen Senne, Maud en mijn zus Tess train ik iedere woensdag en vrijdag in de wedstrijdgroep. Dit jaar heb ik de 1e prijs gewonnen bij de onderlinge wedstrijden van de talententraining. Goed hè?
Maud
Dit is mijn eerste jaar bij het wedstrijdteam. Ik wil heel graag veel leren. Mijn grote droom is een arabier of een salto op de tumblingbaan te kunnen maken.
Megan
Salto's maken, flikflakken en de arabier vind ik het leukste aan turnen. Mijn vader heeft een trampoline, rekstok en ringen voor me gekocht. Nu kan ik thuis ook heel veel oefenen. Ik vind juf Corine erg lief. Ze helpt me altijd en moedigt me aan.
Nina
Mijn vriendin Linn zat eerder op turnen dan ik. Ze vertelde hoe leuk het was. Ik ben er toen ook op gegaan. Nu turn ik al 3 jaar. Ieder jaar woon ik een paar maanden in Oostenrijk. Ik mis dan wel het turnen. Maar ik kan daarvoor in de plaats wel lekker skiën.
Odette
Hoi, ik ben Odette. Ik zit nog niet zo lang bij het wedstrijdteam. Alles aan turnen is superleuk. Dat vind ik ook van het nieuwe turnpakje.
Rachel
Turnen vind ik heel gezellig. Ik heb er al veel vriendinnen gemaakt. Het leukste toestel vind ik de tumblingbaan. Daarop wil ik altijd wel een handstand maken.
Senne
Vroeger viel ik best vaak van de balk af. Ik heb geleerd hoe ik dat kan opvangen en dat vallen steeds minder pijn doet. Ik vind het erg leuk dat ik zoveel bij turnen leer. Op de vloer kan ik nu handstand, radslag, een bruggetje maken en de aanloop arabier.
Solange
Samen met Floortje en Sophie ben ik de oudste van het wedstrijdteam. Iedere les kom ik met veel plezier. Het meest trots ben ik op een sprong die ik in 2015 heb gemaakt. Ik kon toen 14,0 punten halen… en dat heb ik gehaald. Daarom ben ik dan ook erg trots op deze beker!
Sophie
Vanaf dit schooljaar ga ik naar het voortgezet onderwijs. School en turnen is daardoor wel wat lastiger geworden om te combineren, door de reistijd en het huiswerk. O.S.S. zorgt ervoor dat ik daarin alle ruimte krijg. De vloer is een onderdeel dat ik wel iedere les wil doen. Dat vind ik echt heel leuk!
Tess
Drie keer in de week doe ik aan turnen. Twee keer bij O.S.S. Ook train ik nog éénmaal in de week bij GTS in Grootebroek. Ik heb al vijf bekers gewonnen. De medaille op de foto is voor de sprong bij GTS.
Yfke
Deze prijs heb ik gewonnen bij de onderlinge wedstrijden. Ik train graag op de brug. Ophurken of van de lage naar de hoge brug springen vind ik leuk om te doen. Naast turnen zit ik ook op saxofoon spelen. Een mooie en gezellige combinatie.
Corine Dijkhuis, 31 jaar
Ik ben turnjuf Corine. Toen ik 3 jaar was, ging ik op turnen. Mijn moeder gaf turnles bij O.S.S. vanaf mijn 10e. Van haar heb ik de passie voor het turnen meegekregen. Als ik kinderen iets leer dat ze heel moeilijk vinden en niet goed durven. Dan ben ik net zo blij als zij, als de oefening na vallen en opstaan toch lukt. Mijn eigen favoriete turnonderdeel? Dat is de vloer!

Volg ons ook op Facebook via: www.facebook.com/gym.medemblik
info@gym-medemblik.nl

© 2017 Gymvereniging O.S.S. Medemblik | Ontwerp en realisatie: ZUSOFZO grafisch ontwerp